18.5.07

Un caz de eroism


Bucuresti, 17 Mai 2007 - Bogdan GAVRILA, coordonatorul blogului campaniei „Mergi la Vot pe 19 mai” initiate de Centrul de Resurse pentru Societatea Civila (CRSC), a primit amenintari cu moartea in urma publicarii unor articole despre un presupus interviu cu Nicolae Ceausescu.

Site-ul oficial al campaniei, publicat la adresa http://voteaza.blogspot.com , a fost asaltat in ultimele zile de comentariile utilizatorilor – in acest moment blogul este pe primul loc loc (sic!) la trafic in sectiunea ONG conform unei monitorizari oferite de Trafic.ro. Amenintarile cu moartea la adresa lui Bogdan GAVRILA au inceput sa soseasca de pe 13 mai, iar numarul lor a crescut. In paralel, au fost primite mesaje SMS de pe numere de telefon ascunse.

Centrul de Resurse pentru Societatea Civila (CRSC) isi exprima ingrijorarea asupra acestor tipuri de comportamente aparute in cadrul campaniei electorale pentru referendumul din 19 mai 2007. Consideram ca democratia garanteaza libertatea de exprimare a indivizilor iar exercitarea votului este este un drept constitutional. Pe aceasta cale, dorim sa precizam ca actiunile programate in campania “Mergi la vot pe 19 mai” vor continua conform programului stabilit de CRSC.

Vocaţia de erou al neamului, sub noua formă a martirului exprimării blogoreice libere, este mai actuală ca niciodată. Era, mai de mult, o dispută prin presă despre cine a fost primul ziarist arestat, condamnat sau bătut pentru că a scris de rău de nea Nelu şi FSN şi mulţi se luptau din greu să-şi demonstreze întâietatea.

Povestea odată Tudor Octavian că prin Brăila era un scriitor care, fără să fi publicat nimic de valoare, spunea mândru oricui era dispus să-l asculte că el a fost scuipat de Fănuş Neagu. Era singura lui realizare în domeniul literaturii.

Dincolo de ridicolul "semnalului de alarmă", să observăm că, virgulă, comunicatul de mai sus , care vorbeşte de "ameninţările cu moartea la adresa lui Bogdan Gavrilă", este scris chiar de... Bogdan Gavrilă.

5 comentarii:

  1. gavrila asta e cumva domnul din poza de mai jos?

    RăspundețiȘtergere
  2. Comunicatul e scris de colegii mei. In acest moment se desfasoara o ancheta pentru a identifica autorii amenintarilor.

    Daca ai probleme personale cu mine as aprecia sa-mi spui direct.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Bogdan, nu stiu cum ai inteles tu ca am o problema personala cu tine. Concluzia ca tu semnezi comunicatul despre tine am tras-o vazand, la finanul acestuia, numarul de telefon mobil pe care povesteai ca ai primit amenintarile. Oricum, sper ca nu tu ai scris acel comunicat, care ar face de rusine orice PR modest (si vad ca tu ai ceva experienta in PR). Singura mea problema este cu victimizarea ridicola.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. nu ai avea de unde sa stii pe care telefon am primit mesajele deoarece nu a fost mentionat nicaieri acest lucru.

    2. daca ai citit undeva cum ca mesajele au fost trimise pe un anumit numar de telefon, te-as ruga sa-mi indici sursa acestei informatii deoarece ar ajuta la ancheta.

    3. imi place sa cred ca am si eu simtul ridicolului insa am un apetit scazut zilele astea pentru glumele proaste (fie ca imi recomanda metode de injunghiere sau imi sugereaza ca ar trebui sa fiu impuscat)

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Draga Bogdan, ai dreptate, nu stiu pe ce numar de telefon ai primit amenintarile. Am dedus ca numarul este 0745.166.200, care apare la sfarsitul penibilului comunicat de presa. Acelasi numar apare aici
    http://www.tc-bucuresti.ro/cariere/www/index.html/articles?name=s_contact
    langa numele tau. De vreme ce eu, simplu navigator pe internet, am gasit acest numar langa numele tau, si am dedus ca-ti apartine, asa or fi gandit si fiorosii tai tortionari.
    2. Ancheta? looool. Carevasazica tot mai vrei sa iei premiul pentru "primul blogger amenintat cu moartea". E dreptul tau sa ai idealuri
    3. Recomanda-le celor care au scris comunicatul sa mai citeasca putina gramatica a limbii romane si sa puna niste diacritice, fara a lasa la o parte logica.
    Mult succes in PR, e un domeniu in care lucreaza tot felul de insi care au ajuns acolo cu pluta

    RăspundețiȘtergere