24.4.07

fericiti cei saraci cu duhu, care este...

... caci pre ei virgula intre subiect si predicat nu-i deranjeaza niciodata!
probabil din pricina faptului c-a experimentat chiulul intensiv cand erea el mic si la scoala, elevul vanghelie n'a numarat cum trebuie cate suflete are in sectorul (5) de'l pastoreste si a comandat cu mult mai multe felicitari de pasti - care nu este, ci care a fost. care a fost de vreo doua saptamani adica.

asa stand lucrurile, aseara, cand am ajuns acasa, in cutia mea postala din sectorul 1 ma astepta un plic alb, lipit, in care se afla o felicitare de la pretenul vanghelie. fotografia, un colaj executat in PS, nu ie chiar de prost gust, in sensul ca, in mod neasteptat, oole nu's decorate cu paiete!

textul e scris cu italice si fara diacritice dupa cum urmeaza: "Sfanta sarbatoare a invierii Domnului, imi ofera prilejul de a va transmite Un Paste Fericit, multa sanatate, liniste sufleteasca si speranta unui viitor mai bun! Cu prietenie, Daniel Marian Vanghelie"

care va sa zica in sectorul 5 se pune virgula intre subiectul sarbatoare si predicatul a oferi, se ureaza Un (adica unu' singur, acuma, atat!) Paste Fericit, inviere se scrie cu i mic. e, poate ca pana la anu' mai pune si el mana pe un almanahe, ceva, si mai invata niste gramatik kre este!
imi ramane, totusi, o nedumerire: cine a stat sa lipeasca cele sute de mii de plicuri (ca erau cu lipici de saliva, nu cu banda d'aia civilizata) si a dat, ca sa zic asa, tot atatea sute de mii de limbi? o mai trai sau a murit precum fosta logodnica a lui george constantza din seinfeld?

5 comentarii:

  1. probabil ca de fapt, trebuia sa fie pastorul celor din Unu', atat cat a tot luat el la gramatici si alte limbi, la scolile pe unde n-a frecventat. Cinciu' e deja prea mult pt el.

    RăspundețiȘtergere
  2. unu'i pentru aia de copiaza. iar ca sa copiezi, fireste, trebuie sa treci macar pe la scoala si sa mai stai si la ora :))
    ceea ce nu pare sa fie cazu', ca se mai lipea ceva-ceva! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. io am luat 1 pt. suflat, nu pt. copiat. :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hhehe, ce coincidenta! :P Scrisei si eu despre chestia asta acum ceva timp.
    Eu zic totusi sa lasam rautatile astea si sa admiram faptul ca ne doreste din strafundul sufletului lui arhi-linistit macar "speranta unui viitor mai bun". ;))

    RăspundețiȘtergere