21.3.07

Preoteasa, din nou în subsol




Condamnat la 20 de ani de plictiseală, Leonard Cohen se răzbună: cucereşte Manhattan după care pleacă să cucerească Berlinul. La Preoteasa, treaba se schimbă, puţin. A fost, mai întâi, asediul undergroundului berlinez, în săptămâna Transcities, acum vine rândul Londrei (via Mahattan). Cu Jane Motoro & Marko Poloroid de la Motormark (pe al căror profil de pe MySpace scrie - negru / alb - "manhattan" - şi cam atât, e drept), aduncând un indie-rock electronic, la fel ca şi ceilalţi britanici ai serii de 29 martie, Twisted Charm: Nathan Doom, Luke Georgiou Jane Garley şi Dominic Cole.

În deschidere, The Amsterdams. Nu i-am ascultat (sunt pe locul 11, în urcare, în clasamentul celor de la City FM, cu piesa Taking care of Anna) dar citesc despre ei cronici de public încrucişate spre favorabile (seamănă, spun unii, cu Franz Ferdinand, îşi permit un cover după Smashing Pumpkins...).

Şi, acum, surpriza mea: dau click pe site-ul Underlondon (aflat la ediţia a II-a, ora de începere, 21:00, biletele costă 25 RON) şi bag click pe site-ul amsterdamezilor... când colo, ce se aude? Chiar Taking care of Anna pe care o ascult în draci, dimineaţă de dimineaţă, în maşină, pe singurul lucru bun pe care l-a făcut în vremea de pe urmă Felix (motanu' marinarului) - Metropol FM (pe 89 FM, între Deutsche Welle şi Realitatea FM, fără publicitate şi cu un plazlist nu prea amplu dar pe sprânceană).
Prin urmare - pentru The Amsterdam garantez eu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu