14.3.07

Gheară. Gheară din Obor. Mahăr de zarzavaturi.

Mafia pieţelor bucureştene. O ştim cu toţii, vorbim tot timpul despre ea, o înjurăm când dăm mai mult decât ne-am fi propus pe un kil de vinete şi plecăm acasă, resemnaţi. Asta-i ţara.
Nu-s precupeţii, cei care cumpără de la ţăranul producător din Corneşti-Dâmboviţa şi aduc în piaţă la Gorjului.
Despre ceilalţi, care încearcă să facă regula printre tarabe c-aşa vrea mujchii lor şi au spate, vorbeşte, în newsletter-ul Afacerea (al Camerei de Comerţ şi Industrie), Mircea Gheorghiu, preşedintele Asociaţiei Micilor Comercianţi din Piaţa Obor: "Au fost şi mai sunt indivizi care se erijează în diriguitori peste capul Administraţiei Pieţelor sau cu acordul lor tacit (...) Câţiva au tăbărât pe un căpşunar, răsturnându-i toate lădiţele, doar pentru că a îndrăznit să vândă mai ieftin decât ei. Am chemat pe cineva de la administraţie, am apelat la jandarmi, dar nimeni n-a vrut să intervină". Gheorghiu explică şi cine stă în spatele gealaţilor: "Pe individ îl ştie tot Oborul, are porecla Gheară şi un comportament tipic mafiot (...) Vinovată se face Administraţia Pieţelor, ai cărei funcţionari nu sunt străini de ce se întâmplă dar păstrează o discreţie condamnabilă".
Şi tot din Afacerea: Doisprezece bucureşteni din 100 ar putea avea locuinţă nouă până în 2010, pentru că preţurile apartamentelor (deocamdată supraevaluate) vor scădea cu circa 5-10% (Daiana Voicu, directorul companiei Willbrook Management International, dixit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu