16.3.07

Apolodor, best demolition


Ce-a fost verde s-a uscat, ce-a fost vechi, s-a demolat.

Mi-era oarecum dragă, clădirea aceea uşor hidoasă. Mă leagă amintiri de ea. Primii paşi într-ale profesiei, primele contacte cu PC-urile, primele întâlniri cu Patriciu (pe atunci un liberal tânăr şi promiţător şi un viitor om de afaceri energic) şi cu regretatul Horia Rusu (singurul politican liberal 100% pe care l-am cunoscut), oamenii de la Pro FM împrăştiaţi, ulterior, prin toată lumea bună a presei audio & video, prima transmisie live în FMul românesc privat/comercial, nişte lifturi de poveste... mă rog, chestii fără relevanţă şi, oricum, long time ago. Cert e că fostul MICM prezenta un risc seismic major aşa că se impunea dărâmat. Ceva se va construi acolo şi, la cum îl cunosc eu pe Adriean Videanu, nu va fi parc, nu se ve planta gazon şi nu vor creşte băncuţe sub copaci. Nici asta nu e relevant.

Şi nici n-aş fi scris acest entry dacă nu mi-ar fi atras atenţia, la intrarea în fosta parcare a MICM, un panou la care mă uitasem ca să aflu ce va urma în destinul intersecţiei de lângă restaurantul Podul Mogoşoaia, Calea Victoriei colţ cu Lemnea. Nu m-a lămurit dar am aflat cine dărâmă: firma Apolodor, sub sloganul: Best demolition since ever!

Dar Apolodor, ăsta, parcă era constructor, nu demolator! Hm...

Sau dacă rolul din Demolition Man a fost jucat de un fost bodybuilder înseamnă că toţi cei care se ocupă de build-uit devin, mai devreme sau mai târziu, nişte demolatori? Traian Băsescu poate fi un exemplu?

8 comentarii:

 1. hahahaha, am vazut si eu reclama aia alalta seara. eu as fi facut un alt slogan: Apolodor, cel mai mare detonator!

  RăspundețiȘtergere
 2. aoleu, iar mi-a venit gândul ăl bun după:
  "Demolez, deci Damasc"

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca te gandesti ca mai multe ministere isi au sediu pe strada Apolodor, atunci sloganul "best demolition ever" este potrivit...Salut tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 4. cool... n-am ştiut. unde e strada asta?

  RăspundețiȘtergere
 5. str apolodor e la piata constitutiei, aia din fata casei poporului. ministerul de finante are adresa pe str apolodor, par example... :-)

  RăspundețiȘtergere
 6. str apolodor e din vechiul cartier uranus, se poate spune ca e o ramasita a fostului cartier uranus. e intr-un fel o ironie faptul ca a rezistat. la fel ca pilonul podului lui apolodor din damasc.

  RăspundețiȘtergere