6.3.10

Vestitorii primăverii

N.R.: Meet Auggie, the clown.
Locuieşte în centru.
Alt oraş. Altă viaţă.


Locuieşti în centru ? Bucură-te. Au apărut vestitorii primăverii! Cei care, primavară de primăvară, oferă locuitorilor Pieţii Romane o cură de întărit nervii.

Bucuria venirii primăverii este întâmpinată cu zgomotul vesel al motoarelor turate de TT, Porsche şi alte minunăţii pe roţi. Dar stai! Nu aceasta este cea mai grandioasă manifestare a bucuriei - ci revenirea pe traseul de curse a motociclistului roman. Care, spre deosebire de cel american sau vest-european, nu este un motociclist oarecare. Motociclistul roman se caţără pe gropile urbane.

Aşa cum bine se ştie din manualul de geografie, perimetrul cunoscut sub numele de Piaţa Romană este o zonă de munte, în care alternează arealuri de pietriş şi grohotiş, astfel încât orice motociclist care se respectă trebuie să folosească o motocicletă enduro.

Cel mai dificil traseu se întinde, în mod normal, între Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei. Dar tronsonul în care motocicleta enduro dă cu adevărat tot ce poate este în preajma Pieţei Romane.

Ai vrut să locuieşti în centru? Deci bucură-te! Îţi vor lipsi nopţile lungi de iarnă, nu vei mai avea parte doar de larma jucăuşa a motoarelor de maşini turate. E vremea motocicletelor enduro.

Să ai o noapte liniştită, omule care stai în centru!

Auggie, the clown

Un comentariu: