19.4.09

BOR SRL

Poate are cineva mai multă ştiinţă de Carte decât mine şi mă lămureşte unde, în Scriptură, se pomeneşte interdicţia de a spune o rugăciune şi celelalte rostiri protocolare standard la căpătâiul unui mort care a ales să fie incinerat!
Şi b: unde, în aceleaşi rânduieli bisericeşti, este pomenită pauza publicitară?
Nu de alta dar la una dintre slujbele de Înviere, cu prezenţă de rang politic şi camere de filmat, finalul izbăvirii prin lumină a sunat cam aşa:
"Şi ne rugăm pentru firma Gălăgiosu' SRL, specializată în sonorizări şi filmări video la nunţi, botezuri, parastase şi alte lăsări la vatră".

PS: a propos de asta, mi se pare mie sau vineri seară, popa din Pipera a amânat cetirea prohodului până a ajuns în prag însuşi mântuitorul crescut lângă iesle, proaspăt pus în libertate condiţionată?

3 comentarii:

  1. mai nu stiu ce sa zic....eu am cam citit Cartea...atat cat mi-a trebuit deocamdata, ca dupa aia ma laud si ma umflu in pene ca am citit-o pe toata. Si cu Vechiul Testament nu prea pot ca e prea crud pentru mine deocamdata, si eu n-am omorat pe nimenea.

    Oricum, la noi in Romania credinta ortodoxa este imbinata cu cea seculara, cutumiara, mostenita din batranii batranilor. Unele mi se par si mie deplasate dar nah, sunt obiceiuri ce vrei acum.

    Rugaciunile la capul mortului, langa cel care a murit, oriunde catre cel care a murit sunt utile si cand el este in viata, si cand el a murit de curand, si cand el este mort de mult. Intelegi ?

    Acum ce legatura are faptul ca el alege ca templul = corpul sau sa fie ars nu stiu exact, dar poate mai multi preoti iti pot revela diverse interpretari.

    Apoi sa stii ca insusi faptul ca preotul se roaga pentru un srl si chiar primeste niste bani pentru asta ii ok, pentru ca el ureaza afacere prospera, iar banii atata timp cat nu-i baga in buzunar si nu-i hraparet si-i foloseste pentru biserica (care, hello, este non profit in genere)...totul este ok zic eu.

    nu trebuie sa vedem totul ultra spiritualist, sa nu facem excese, suntem pe pamant inca. urari de bine si niste bani de bun augur sunt ok.

    stiu ca suna greu de inteles, dar trebuie sa ne intelegem ca sa putem continua, altfel ne vom bate non-stop.

    a si cu domnul Gigi...ce-i rau ca preotului ii place de dansul ?
    sau ca s-a gandit ...bai omul asta e religios, mai mult ca multi altii, poate chiar exagerat...sa nu incepem fara el....
    numai acest gand curat ar face sa se stearga multe alte ganduri murdare...

    asa cred eu
    numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ne rugam, deci, la capetele mortilor si la capetele sereleurilor, muribunde din cauza impozitului forfetar introdus de colegii de partid al dlui Flutur, cel care ne-a adus lumina sfanta par avion.
    Cristos a inviat si pe aceasta cale!

    RăspundețiȘtergere