5.4.09

Aseară, în Lăptărie. Celelalte Cuvinte

De fapt, a cam fost azi noapte. Aproape azi dimineaţă.

Lăptăria nu e clubul ideal pentru concerte. Asta ar fi una...
A doua: tehnica îl mai face, dom'le, pe om. Ca atare, omul ar trebui să'şi gândească din timp nişte soluţii de back-up.
A treia: Ana avea dreptate, când se cântă pe la cârciumari, ora oficială se decalpează. Mult.
Aşa. Patru: dacă tot ai întârziat şi, între timp. ţi s'a stricat computeru' de bord, Căline, tati, nu stai cu spatele la lume. Iei chitara rece în mână şi faci show de unul singur, chiar dacă nu eşti un entertainer de felul tău. Cânţi, acolo, unplugged, că oamenii au dat bani să vină să te vadă şi ai mai şi întârziat 90 de minute. Ei nu se simt minţiţi iar ţie îţi creşte şi mai mult cota. Cânţi până se repară drăcovenia aia după care o iei de la capăt în formulă completă. Dacă nu poţi, nu ştii sau n'ai chef, te laşi de treaba asta.

Probabil că, după concertul de azi noapte, din Lăptărie, Celelalte Cuvinte a pierdut câţiva fani. Vreo 10.
Restul de vreo 200, care am rămas (fie pentru că vroiam ceva de banii plătiţi, fie din simpatie şi solidaritate, mă rog, or mai fi şi alte motive... ), ne'am luat raţia de Cuvinte, într'un show fair şi plăcut.


Cât despre organizatori - păcat că un club aflat în buricul târgului, în mansarda Teatrului Naţional şi, implicit, cu pretenţii (poate justificate) de cultură are strategi/strategii de marketing de mahala. Evident că cine a ajuns sâmbătă seara în uşa Lăptăriei să vadă concertul Celelalte Cuvinte va da 250.ooo de lei la intrare. Poate că n'ar mai fi făcut drumul până acolo dacă preţul ar fi fost public în săptămâna dinaintea evenimentului sau dacă, la numărul pe care îl găseşti în dreptul Lăptăriei la o căutare dată pe net, îţi răspunde şi altcineva decât doamna înregistrată de operatorul de telefonie să te informeze că abonatul solicitat este temporar defect. Temporar, zici...

20 de comentarii:

  1. Eu am crescut in concerte de Celelalte Cuvinte. Tare mi-ar place sa-i mai vad inca o data. Dar daca e cu dezamagiri, intarzieri si tratament cu spatele... atunci... mai bine raman cu amintirile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Haidii bueeeiii, ca daca place la matale Celelalalalte Cuvinte, nu stai pana sambata seara ci arzi de nerabdare si bagi buletu' mai devreme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu oaresce chestii ai dreptate, cum ar fi locul ideal de concert si back up, dar din cate imi amintesc la radio au anuntat ca va fi concert dupa ora 10.
    Si doi, daca e o problema tehnica, nu mi se pare normal sa canti ca animalul acustic pana rezolva aia, daca vor sa te intrebe ceva sau alte chestii, ce faci?. Daca tu esti fan muzica lautareasca si ti se pare normal sa ii zici omului, baga acolo ceva ca s-a plictisit sultanul e alta chestie. Insa, adevarul e ca ar trbuie anuntat "Ba boilor, am venit, dar este o problema tehnica, mai stati acolo pana rezolvam sau plecati."
    Pacat ca faci remarci de genul "au pierdut 10 din cei 200 de fani", daca tu i-ai ascultat prima data in club si n-ai treaba cu muzica, la fel, inapoi la sultan si mai intreaba-l una alta, poate inveti ceva sau poti face oricand stiri despre Gigi Becali si masina lui.
    In rest, cine ar mai merge in laptarie la un concert, indiferent de interpret/interpreti e tare. Nu cred ca a contat trupa, puteau sa vina si Deep Purple ca era aceasi situatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Roger, dragă,
    dacă ai merge pe firul blogului înapoi (hint: 18 noiembrie) ai vorbi/scrie mai puţin. Sau ai închide gura.

    Poate că aşa te'au învăţat artiştii (sau lăutarii, mai bine zis).

    Acum mulţi ani, când tu de abia te născuseşi, un bucureştean, Pittiş pe numele lui, a cântat şi recitat, de unul singur, în faţa unei săli în care se strânseseră trei puştani care aveau vârsta pe care o ai tu acum. Acel artist a considerat că cei trei puştani merită un spectacol, chiar dacă seara era, financiar, compromisă.
    O să'mi spui că nu comportă comparaţie. Ba, comportă.

    Cât despre muzicienii rock: există un gen de spectacol care se cheamă unplugged (Călin a cântat unplugged acum vreo trei luni, aici, în Bucureşti; e drept, într'un studiou de radio).
    Roger that?

    Cei 10 fani pierduţi sunt FAPTE, dacă vrei lămuriri întreabă'l pe Călin despre fata aia care a venit, pe la 11 şi ceva, şi i s'a adresat într'un anume fel. Plus dudia blondă care a început să arunce cu pliculeţe de zahăr...
    Da, e greşeala mea, am omis să precizez că e vorba despre zece din cei (circa) 200 de fani prezenţi acolo.

    Nu ştiu ce ai auzit tu la radio dar pe afiş scria ora 22. Afişul nu l'am făcut eu, l'au făcut cei din Lăptărie. Puteau să scrie 23:30 şi veneam tot la 21:00 dar pregătit moral pentru "după 23:30". Pe de altă parte, am aflat direct de la sursă de ce nu au început la timp - şi asta ţine de mitocănia tipic bucureşteană a organizatorilor.

    You rock, dude!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga cristian,

    Poate ca nu ma interesa sa-ti urmaresc blogul de pe vreamea lui ceasca', de altfel, nici nu ma refer la ce-ai scris cand eram prunc, ma refer la ce scrie aici. Ma indoiesc ca ai tu habar de muzica, si nici nu ma intereseaza definitiile tale cautate pe wikipedia.
    Stiu foarte clar cazurile, daca vrei un caz mai mare da search la Woodstock, unde s-a intamplat o chestie asemanatoare legata de probleme financiara. Pittis nu a fost pus in aceasi situatie, ma indoiesc ca cei de la Celelalte Cuvinte n-ar fi cantat daca ar fi fost 2 persoane.
    Eram de fata cand a venit fatuca aia si i-a spus "Auzi, nu stiu cine esti, dar trebuia sa incepi pe la 10, sa stii ca eu plec" - aproximativ ce-a spus, probabil tu, draga cristian erai tipul pe care il cara si ii iesea o mana sau un picior din geanta; sau erai cu tipa care arunca cu zaharel, dar de, asa's bloggerii mici si suparati. In rest, referitor la ora, nu's pro intarziere, mi se pare normal sa incepa la ora la care este scris pe bilet - chiar daca biletul din laptarie n-are nimic scris.

    Cu Drag,
    Roger

    PS: Nu te mai simti asa lezat de faptul ca nu cunosti muzica, nu-i nevoie sa ma compari cu latuarii, pur si simplu iti explicam ca este o diferenta intre concert si restaurant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragă roger,
    Ca de obicei, ai perfectă dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  7. manelist ce eşti
    lasă că ştiu eu că în maşină asculţi Guţă şi nea Benny!

    ştefule rău ai ajuns
    te-au găsit micii cheguevarişti cu gugălu
    fugi în munţi
    şi ascunde-te

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Amandoi am avut dreptate(in unele privite). Oricum, a fost haioasa mini disputa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Roger :)))) Cand Cristian mergea la concerte tu inca te jucai cu putza in nisip. Cand Cristian asculta muzica, si spun Muzica, tu abia invatai sa canti "in padurea cu alune". Ma pufneste rasul rasul citind incercarea ta esuata de a lovi, prin cuvinte, o persoana care nu numai ca stie cate ceva despre muzica, ci stie mai mult decat foarte multi oameni care se considera "de meserie".
    Eu cred ca tu de fapt nu vrei decat sa creezi un mic scandal, pentru ca cititorii care citesc acest blog sa mearga sa iti faca trafic. Ca asa e cu blogerii astia mici...
    Aimee

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Anonim,

    Nu ca as face rating la blogul acesta... Pur si simplu mi-am exprimat opinia. Macar eu nu ma "semnez anonim".
    In orice caz, te invit sa cauti datele mele personale si sa-mi spui ce-am facut si ce n-am facut. Chiar sunt curios daca acesti "Cristian" are 500 de ani si eu nu stiam, sau daca eu m-am nascut ieri si nu stiam. Chiar daca intentionam sa fac un scandal sau stiu eu ce consideri tu, asta inseamna ca tu ai fi cazut in plasa.

    PS Nu m-am "semnat anonim" pt ca nu avea sens sa ma ascund sau sa fiu un personaj asa obscur.

    RăspundețiȘtergere
  11. nici eu nu m-am semnat anonim :)
    Aimee

    RăspundețiȘtergere
  12. bine, dadusem deja click-ul cand am observat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma gandeam ca vazandu-ma un blogger mic (desi n-am zis nici un moment ca sunt blogger si nici nu ma consider), ai fi avut si tu un blog mare, cat tine si tot caracterul tau ;). Asta m-a indus in erorare

    RăspundețiȘtergere
  14. Roger,
    fără mitocănii/jigniri.
    Înţeleg elanul şi aripile vârstei dar există anumite limite.

    Aimee - dacă a mizat pe atragerea categoriei "cititori ai acestui blog" pentru a'şi face trafic, n'a jucat pe cartea câştigătoare. Aici suntem numai noi şi'ai noştri. Like "some".
    Pentru trafic să încerce la Ciutacu sau Zoso.

    RăspundețiȘtergere
  15. PS:
    dacă mai ai de argumentat contra ştiinţei mele de muzică, ok, be my guest; orice derivă de la subiect va primi, mai devreme sau mai târziu, simplu, delete.

    şi PPS: da, haioasă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Salutare tuturor, salutare Cristian!

    Intrucat vad ca ti-ai adus intariri mai mult sau mai putin anonime in disputa dintre tine si Roger (exacerbata, zic eu), ma simt dator sa intervin.

    Pe tine nu te cunosc, si iau contact pentru prima data cu blogul de fata. Am aruncat o privire peste linkurile prin care vrei sa arati "lumea ta" lumii, si nu pot sa afirm ca nu-mi place ce am vazut.

    Pe de alta parte, pe Roger il cunosc - chiar foarte bine - si vreau sa-ti spun ca, desi ai ceva mai multi ani decat el, ai cazut in capcana prejudecatii, te-ai pripit si l-ai judecat gresit.

    Cristian, daca nu ati descoperit MUZICA impreuna, in acelasi moment, asta nu inseamna ca el se afla de cealalta parte a baricadei. Daca tu asculti de mai mult timp rock decat Roger, nu inseamna ca esti mai 'superior' (observi ghilimelele). Nu te grabi sa arunci cu noroi. Nici nu te grabi nici sa judeci in goana niste artisti de talia celor numiti Celalte Cuvinte. Gandeste-te ca, poate nu e vina lor ca incearca sa faca muzica de calitate intr-o tara care nu prea da doi bani pe valoare. Da insa saci cu bani pentru asa zise vedete, carora le ofera loc de cinste si sonorizare pe scenele mari, in timp ce baietii care isi 'tocesc' degetele in salile de repetitii, cei care creaza capodopere precum 'La ceas tarziu', ai nesansa sa cante in cluburi jenante (nu ca as avea ceva cu Laptaria, Doamne Fereste - dar nu au ce cauta concertele rock in locatia aia).

    Intamplator sau nu, Roger, cel la care te-ai repezit sa-l desfiintezi numindu-l, manelistic, lautar, pe motiv ca e mai 'mic', a incercat sa-ti deschida ochii, si nicidecum sa se erijeze in cineva care sa-ti dea lectii. Poate nu a reusit sa se exprime foarte clar, dar intr-o anumita masura ti-a dat o lectie, chiar daca ti-e greu sa recunosti.

    Iti doresc multa bafta, si poate ne vedem pe la vreun concert!

    Cu respect,
    tomsawyer

    RăspundețiȘtergere
  17. tom
    dacă vrei să îl aperi pe roger, ok, e dreptul tău şi probabil că şi eu aş face la fel dacă aş avea a friend in need, căci de aia e prieten.
    dar măcar citeşte atent ce a scris prietenul tău.
    îmi pare rău că nu întorc şi celălalt obraz când primesc o palmă ci ripostez cu aceeaşi armă.

    ok, am să îmi dau silinţa să nu mai judec artişti de talia trupei celelalte cuvinte. e o promisiune.

    repet ce scrisesem în postul dinaintea acestuia:
    stele's numai care
    nu sunt de vânzare.

    a bon entendeur, salut!

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca apare o problema tehnica, mi se pare normal sa incerci macar sa explici publicului cauza intarzierii, nu sa te uiti in jos, numai sa nu privesti in ochi publicul, si sa-ti aprinzi sictirit o tigara.
    In rest, e ultima data cand mai merg la un concert intr-un loc in care risti sa te sufoci.
    Roger, nu vad de unde ai inteles ca, virgula, Cristian a ascultat prima data in club CC sau ca nu "cunoaste muzica".

    RăspundețiȘtergere
  19. eu n-am inteles ..cum adica tipa aia a zis 'nu stiu cine esti'?
    eu eram mai departe si mi s-a parut ca e o cunostinta de-a lor sau ceva,ma rog n-am dat importanta intamplarii
    dar ce cauta tipa aia ca exemplu de pierdere de fani dc ea nu stia cine sunt?
    poate pierdere de potentiali fani?

    mie mi-a placut concertul
    nu mi s-a parut dramatica intarzierea, dc nu s-ar fi tinut deloc poate m-as fi enervat si eu

    RăspundețiȘtergere