8.1.09

Alo? Dom' Doctor? Ninge, dom'le!


De data asta nu mai pot sa zica iar ca au fost luati prin surprindere. Scrie pe mediafax:
Utilajele companiei Romprest au fost amplasate, de joi dimineatã, în mai multe puncte fixe din sectorul 1 si au început sã împrãstie solutii anti-înghet pe arterele principale si secundare din sector.
Potrivit unui comunicat al Primãriei Sectorului 1, utilajele companiei Romprest si cele ale Administratiei Domeniului Public sunt pregãtite pentru a deszãpezi si a preveni efectele înghetului pe toate strãzile din aceastã zonã administrativ-teritorialã.
Punctele fixe unde sunt cantonate utilajele de deszãpezire sunt Piata Victoriei, Piata Universitãtii, Piata Romanã, Piata Charles de Gaulle, intersectia Dinicã Golescu cu ªtirbei Vodã si cu Berzei, Gara de Nord, Parc Duca, Piata Presei Libere, Piata Chibrit (Bulevardul Ion Mihalache cu Calea Grivitei), intersectia strãzilor Chitila cu Bucurestii Noi (Statie Lukoil), soseaua Bucuresti-Târgoviste (Benzinaria MOL), intersectia strãzilor Chitilã cu Laminorului (benzinarie Petrom), Benzinaria Agip de pe strada Caranfil Serbãnescu, Benzinarie Lukoil de la IKEA, pentru DN1 si Arcul de Triumf.
Imediat ce începe ninsoarea, utilajele de deszãpezire vor interveni simultan în cele 11 cartiere din sectorul 1 - Bãneasa, Bucurestii Noi- Chitila- Dãmãroaia, Pajura, Gara de Nord-Nicolae Titulescu, Dorobanti-Floreasca, Calea Grivitei, 1 Mai-Domenii, Aviatorilor, Aviatiei, Zona Centralã, Strãulesti – Vatra Nouã.
În fiecare din aceste zone va fi amenajat un punct fix de interventie rapidã format dintr-un utilaj mare si unul mic, care vor fi pregãtite sã deszãpezeascã de urgentã arterele din cartierele unde sunt repartizate
Peste 100 de utilaje si 600 de muncitori sunt pregãtiti sã intervinã, 24 de ore din 24, pentru a deszãpezi si a preveni efectele înghetului pe toate cele o mie de strãzi din Sectorul 1.
Potrivit primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, toti responsabilii cu deszãpezirea au primit, încã de la începutul lunii noiembrie, sarcini pentru sezonul rece.
Potrivit strategiei de deszãpezire, în Sectorul 1 se va interveni cu prioritate pentru îndepãrtarea zãpezii de pe bulevardele principale, pe care circulã mijloace de transport în comun, si de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: scoli, spitale, grãdinite, sedii de politie si pompieri.
Pentru a usura operatiunea de deszãpezire, Politia Rutierã va acorda asistentã echipelor de interventie. În caz de ninsoare puternicã, Politia Rutierã va închide arterele afectate de ninsoare si va interzice circulatia pe timpul noptii a autovehiculelor pentru a facilita interventia utilajelor de deszãpezire.
De asemenea, masinile parcate neregulamentar care blocheazã operatiunea de deszãpezire vor fi ridicate.
Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2008 si se va încheia la data de 15 martie 2009. În toatã aceastã perioadã Romprest, societatea care asigurã serviciul de deszãpezire în Sectorul 1 si Administratia Domeniului Public, vor asigura permanenta si vor aplica Strategia Generalã de Deszãpezire, aprobatã de Consiliul Local Sector 1.
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, joi, cã a discutat cu operatorii de deszãpezire si le-a spus sã intervinã la timp în caz cã ninge si sã respecte punctele de colectare a zãpezii. Potrivit primarului, datele obtinute prin intermediul satelitului meteo aratã cã joi "se asteaptã un vârf de zãpadã.
Edilul sef al Capitalei s-a întâlnit, miercuri, cu operatorii de deszãpezire si le-a spus sã nu mai intervinã doar atunci când zãpada s-a strâns în cantitãti considerabile, ci "de la primii fulgi".
"Parcul de utilaje este acelasi si masinile sunt pregãtite sã intervinã. Am verificat si cele 30 de puncte de descãrcare a zãpezii în canalizare si am rugat sã se respecte aceste puncte de colectare si descãrcare, pentru ca zãpada sã nu mai fie plimbatã dintr-o parte în alta", a precizat Oprescu.

4 comentarii:

  1. şi chiar mai mult decât atât
    două luni de zile, cocoşul lui Udrea şi alte blitzuri de aur au primit bani pentru că utilajele le'au stat degeaba aţteptând să ningă!

    RăspundețiȘtergere
  2. PS:
    ţi'am ilustrat cu nişte maşini parcate cum zice la ştire;
    sunt curios dacă o să le salte Negoiţă - sau ăl'altu', Onţanu, mă rog, de care o ţine strada Orzari

    RăspundețiȘtergere
  3. Îi şi vezi p-ăştia ascunşi sub boscheţi să nu-i vadă ninsoarea, camuflaţi în gri-cenuşiu cu lopeţile în dinţi şi cuiul de la grenada cu sare scos aşteptând fulgii.

    RăspundețiȘtergere
  4. ma asteptam sa fie la fel nu ma surprinde cu nimica, Bun venit in bucuresti unde ninge ca-n povesi

    RăspundețiȘtergere