16.9.08

La mine, la ţară...

I'm far too dumb to understand this dar poate mă luminează cineva: avem, la zi, falimente şi preluări de bănci, subvenţii federale pentru supravieţuirea altora, degringoladă bursieră şi (la coada calului) o depreciere a leului dar, în acelaşi timp, barilul de petrol reacţionează şi coboară sub ("prgul psihologic" de) 100 de dolari!
Btw, nu ar trebui să se ieftinească şi carburantul la pompele de benzină cu (acelaşi procent de) 10% (plus minus TVA şi rata de schimb)? Sau tre'să măsurăm scăderea leului "faţă de principalele monede" printr'o intervenţie ilegală a influenţilor "moguli" în vederea păstrării nealterate a preţului la pompă?

Un comentariu:

  1. Leul scade pentru ca se retrag speculantii de pe pietele astea mici si vai de curu' lor cum e si Romanica. Probabil ca daca te uiti la unguri/polonezi ai sa vezi aceleasi chestii.

    Pretul benzinei o sa scada... candva, nu se stie cand. Oricum in Romania am vazut ca tot scade. La Toronto acum o saptamana era litrul $1.23 iar barilul pe la 110-114. Acum barilul se invarte in jur de 100 iar litrul costa vineri 138.2

    RăspundețiȘtergere