23.6.08

Sunt in trafic

Doamnelor, domnilor, in special stimati pietoni si soferi care circulati pe ruta Apusului-Berzei:
Sunt in trafic.
Am Tico. Il cheama Costica. E verde praz. Am si lamaie pe luneta. De obicei port centura de siguranta si pe locul din spate e o domnisoara cu palarie roz care se stramba la partenerii de trafic.
Va rog frumos, cascati ochii bine si daca ma vedeti, nu claxonati! Doamnelor, in special alea de aveti masina, nu ca mine, tico, NU mai claxonati ca pe cuvant ca v-am vazut.
Le multumesc pe aceasta cale tuturor domnilor draguti care ma lasa zilnic sa schimb banda la podul Grozavesti ca sa ajung cu copilul acasa inca ne-copt definitiv.

Dincolo de patetisme, vazut din trafic Bucurestiul e cu totul altfel decat ma asteptam. M-am bronzat pe decolteu si pe mana stanga, ca stau la semafoare dimineata.
Domnu' Videanu!
Pardon.
Domnu' Oprescu, musai sa lasati bordurile lu' Videanu la locul lor si sa asfaltati gropile, dom'le. Mi se rupe Tico, pe cuvant! Dupa ce ca a incaput pe mana mea, dupa ce ca abia acu' imi amintesc cum e cu schimbatu vitezelor la curbe, cum fac si eu stanga pe podul Grozavesti, cand sa iau dreapta pe langa Dambovita, zbang in groapa!
Si ca veni vorba de podul Grozavesti. Stie cineva al cui e panoul ala maaaare postat chiar langa semafor, cum cobori dealu' dinspre Virtutii spre Orhideea?
Nu de alta, dar as vrea sa le dau un telefon. Sa le spun ca daca am sa mor acolo in intersectie e din vina culorilor de la panoul lor teve care induc soferii in eroare si ca noaptea, cand vii dinspre eroilor spre militari, sunt secunde bune in care din cauza luminii puternice a acelui panou, ai impresia ca si-a pus unu' halogenele fix in pupilele tale, si mai condu, Ado, daca poti.

Reiau ideea:
Imi cer scuze anticipat pentru toate injuraturile, claxoanele, urarile de bine pentru mama pe care le voi incasa (uneori gratuit, da, ca nu toti ne grabim!) de la colegii de trafic. Si va rog, fie-va mila de aia de se dau cu Tico pe Banda 2.

5 comentarii: