19.6.08

Good cop, bad cop, stupid law

Marianne Mikko se laudă cu o licenţă de jurnalism şi a cam umblat ca să ajungă, azi, europarlamentar estonian. Din când în când deschide gura şi câteodată nu spune lucruri rele. Dumneaei vrea să facă din 23 august zi europeană de comemorare a victimelor stalinismului şi nazismului; tot dumneaei îi sâcâie pe aleşii comunitari cu bubele de dincolo de Prut, în special cu întrebări care supără Kremlinul pe tema Transnistria; ba, la un moment dat, întrebată ceva pe ruseşte de o jurnalistă din Rep. Moldova, a răspuns în engleză şi s'a supărat pe translatori că, în locul oficialei "limbi moldoveneşti", traduc în rusă.
Bravo ei!
Dar pentru că trebuie să existe şi o strachină cu fasole, europarlamentara din Estonia nu s'a putut feri de ele şi a ieşit la rampă cu un document prin care solicită spre dezbaterea Legislativului introducerea unui cadru legale de funcţionare a blogosferei.
Europarlamentarii au emis, de'a lungul vremii, tot soiul de propuneri fanteziste. Multe dintre ele au fost împuşcate, la vot, în Hemiciclu. Dar, de data aceasta, părerile deputaţilor sunt destul de favorabile, cu atât mai mult cu cât propunerea vine din partgea unui coleg cu background jurnalistic.
Raportul, adoptat pe 3 iunie de Comisia pentru Cultură a Parlamentului, nu va deveni, în cazul în care va fi votat în plen, o normă comunitară obligatorie. Dar va putea declanşa o dezbatere încinsă pe tema libertăţii de exprimare. De câştigat s'ar putea să câştige megafoanele mai puternice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu