3.3.08

Strada Apusului - azi, despre curentul electric

De cand locuiesc la marginea cartierului de vile cunoscut sub denumirea de "Rosu" am experimentat o multime de chestii pe care nu ma asteptam sa le mai traiesc in Romania lui 2008.
Am crezut tot timpul ca denumirea strazii pe care locuim are legatura cu soarele, cu faptul ca suntem cam in Vestul capitalei, cu gena poetica a celui ce a botezat multe strazi din jur ori la betie, ori cu un dictionar enciclopedic langa dansul. Dar nu, are de-a face cu Electrica S.A.
Sau cum s-o mai chema acum regia asta cu lumina. Al carui serviciu de deranjamente este apelabil la 9291 sau asa ceva.
N-am sa povestesc cum am montat mobile la lumina lumanarii. Nici cum a invatat fiica-mea ca daca mami a zis nu pune mana pe flacara puiule, ca te arzi, asta inseamna ca luminita aia albastruie chiar arde si pielea te ustura si se face basicuta alba care trebe sparta, vai, c-un ac rosit in foc (deja bat campii, s-a fript ea dar nu am ajuns pana la ace, lasati-i pe aia de la DPC sa doarma linistiti).
Am sa spun doar atat: intr-o luna de zile, pe strada Apusului au fost trei pene majore de curent. Dupa prima pana de curent n-am avut internet cam zece zile. Dupa a doua pana de curent, am pierdut doua contracte de colaborare. Iar azi, doamnelor si domnilor, am tradus cateva pagini la lumanare, noroc ca aveam bateria de la laptop incarcata.
Cand a pus mana pe telefon (multumesc pe aceasta cale gazdei noastre care ne-a lasat spre folosinta nu doar peretii dansei ci si un telefon model mai vechi care nu depinde de priza) sa sune la deranjamente electrica, mi-am auzit sotul razand in hohote si mi-am zis: sigur au pus astia ceva in ceara de la lumanare sau pur si simplu, omul, exasperat de perspectiva unor noi contracte duse pe apa Sambetei, a cedat nervos. Ei bine, nu. De cedat nervos au cedat aia de la Electrica.
Se poarta mai nou robotii. "Bine ati venit la serviciul deranjamente blablabla, continuarea acestei discutii inseamna ca sunteti de-acord sa va inregistram (da, Doamne! ar insemna ca macar aleator asculta cineva discutiile astea si ia nota de cum sunt tratati clientii) pentru limba engleza apasati pe 1, pentru detalii despre factura apasati pe 2..." cunoasteti discursul.
Ei bine, in aceasta seara, dupa ce ni s-au stins becurile, computerele si tot ce mai era bagat in priza, exact cand ne pregateam sa apasam pe 1 o voce blonda a zis: "va informam ca e deja in lucru avaria din zona Militari, pe strazile ... ... ... si Apusului."
Aferim! si nici n-a mai trebuit sa apasam pe vreo tasta.
Multumim pentru consideratie. Sa ma bucur sau sa plang la gandul ca exista un mesaj preinregistrat care mentioneaza ca se lucreaza pe strada mea si care imi taie orice sansa de a urla la un angajat de la departamentul de relatii cu clientii al Electrica S.A.?
Din episodul urmator:
Ghid de supravietuire - cum sa cobori viu din 178 si legenda soferului cu palarie cu boruri largi...

Un comentariu:

  1. Doamne, ce episoade spumoase ar fi reuşit Al Bundy, if...
    Altfel, noi ne supărăm pe Anthony Bourdain!

    RăspundețiȘtergere