7.3.08

M+trei-litere+, Ceauşescu!

Pe vremuri lucrurile erau limpezi şi simple. Se întrerupea curentul? Îl înjurai pe Ceauşescu. Îţi pătai cu vaselină costumul de mers la oraş, în trenul personal? Îl înjurai pe Ceauşescu. Se termina untul chiar în faţa ta după ce ai stat la coadă câteva ore şi trebuia să mai pândeşti câteva zile alimentara până băgau iar, să îţi capeţi şi tu jumătatea (tăiată cu cuţitul ăla ruginit cu care vânzătorul desfăcea şi dopurile de rachiu dar mai tăia şi sfoara la kilogram şi pâinea în jumate în funcţie de câte persoane figurau pe cartelă) de pachet de unt pe lună? Îl înjurai pe Ceauşescu.

Iar azi...
Îţi expiră cardul bancar? Te pun ăştia pe drumuri săptămâni întregi şi chiar dacă îi ameninţi că te muţi la altă bancă, ştii bine că n'o s'o faci, fiindcă la fel se întâmplă. Buni Da' Răi...
Îţi expiră cardul de alimentare la staţia de benzină? Noul card, eliberat în baza unei simple cereri - computerizate - de prelungire, cu datele tale, cu datele maşinii, toate identice, îţi schimbă motorizarea de pe benzină pe motorină sau invers. Că, probabil, aşa se întâmpla şi cu calul lui Atilla!
Eşti clientul fidel, de peste doi ani, al unui operator de telefonie mobilă şi, conform paginii de web a respectivului operator, primeşti, la preţ promoţionale, un terminal nou-nouţ (în funcţie de oferta din * steluţă). Te duci la ei, te verifică în calculator, acolo unde, când le'ai devenit client fidel, ţi'au cerut o mie de date (contractul casei în care locuieşti, bonul cu ultimele cumpărături de pantofi, CNP...) dar, în loc să te ia de bun conform cu CNPul, te pun să primeşti pe numărul vechi de peste doi ani un SMS cu nu ştiu ce alt număr de identificare care - surpriză! - deşi trimis direct din serverul operatorului către un client din propria reţea, nu ajunge în 15 minute. Iar după 15 minute accesul angajatului serviciului clienţi la contul tău de client se întrerupe brusc. O să te duci la alt operator? Aşa le spui. Dar n'o să te duci, pentru că's la fel de jalnici. Connexion failed!

M'a întrebat de ce toate serviciile în ţara asta sunt cum sunt...
I'am răspuns că de vină e ridicarea la rang de virtute a incompetenţei şi dictatura mediocrităţii.

Sprâncenatule, aveai tu, cumva, o vorbă din patru litere valabilă pentru bănci, poliţie, Porsche Leasing and so on?

Un comentariu: