28.2.08

Too old for this...

E pe Sfintii Voievozi. Cam 5 minute de mers pe jos de la biroul meu. Langa biserica Sfintii Voievozi. E Publica. Azi au voie sa intre si femeile. Martea si joia, femeile au exclusivitate.
Nu, nu e un club de striptease, desi una din conditiile esentiale e sa te dezbraci.
E vorba despre Baia Publica Grivita, la care azi trebuie sa ma duc pentru ca un om important (care-mi hotaraste cam zilnic destinatiile profesionale) s-a gandit el ca ar fi fun sa fac eu o chestie asa ... de atmosfera, despre o relicva a secolului trecut.
Inca imi fac curaj. N-ar trebui sa fie asa o problema, de documentat m-am documentat, am tras cu ochiul la metropotam, am gasit si un jurnalist hatru de limba engleza care a scris despre asta in stilul lor caracteristic, jignind cu zambetul pe buze. Dar numai ideea de a intra pe poarta stabilimentului cu pricina imi provoaca un soi de repulsie. Nu vreau sa ma duc. Nu vreaaaau.
Pe vremuri mi-as fi luat slapii, prosopul si costumul de baie si m-as fi dus fluierand, convinsa ca doar asa se poate face jurnalismul, din miezul lucrurilor despre care scrii. Astazi, aproape martie 2008, miezul fierbinte aburit si perspectiva trupurilor goale nu-mi mai face nici un fel de placere.
Semn ca am imbatranit.



EDIT: Am fost. M-am oprit la poarta. Prea multe articole negative despre Baia Grivita, tre sa luati aprobare de la sefu' si pe urma sigur, nici o problema, puteti intra. Sefu' e? Nu e, il gasiti in Baneasa. Dar telefon are? N-are. Adica are da' nu-l stiu eu. Da' aici exista telefon? Nu exista. Sunati la informatii si vi-l da pe ala din Baneasa. Da, am sunat la informatii si mi-au dat un numar de fax. aaaa pe ala nici nu-l mai avem ca s-a stricat. Ok, merci, ziua buna!

14 comentarii:

  1. deci, draga mea ducesă, chiar amu' gândeam la tine; căci: eu am o serie de vorbe cu matale dintre care una cu adevărat sărioasă: bre, dumneata, scumpă colegă, ai monopol la Someone? sau măcar abonament?
    (asta fu congrats, you was once again a winner).
    2. păi, la naiba, ştii, şeful ăla al tău a fost mai iute de sinapsă decât eu de trecere de la vorbă la faptă căci şi eu intenţionam să mă ocup de acest hamam
    şi 3. dacă mai vrei amintiri despre băi publice şi soarta lor, nu în Bucureşti ci mai coloşea, în patria Banat, I'll be there for you! it's prettz asemănător cu povestea pachetelor din pomul de Crăciun, mă rog, ca traiectorie dickensiană

    RăspundețiȘtergere
  2. ... si da-ne si noua telefonul tau mobil, ca ai uitat. Da, am ascultat ce frumos a vorbit Petreanu la radio despre injoaca.blogspot.com. Felicitari. Succes la baie, sa ne povestesti si aici...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ducesa, ar trebui sa merg, pen'ca mi s'a facut dor de tricoul ala fain de vara trecuta ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. mai, emile, da' sunati-ma si pa mine cand ma da la radio:) sa asculte si urechea mea!
    iti las nr pe ym.

    RăspundețiȘtergere
  5. şi ăla da' mai ales ăla cu airăn meidn, că abea aştept să mă duc la concert, nu aşa, mă, băeţi jazzişti şi swingers? ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite, vezi? Pentru Blogureşti, reportajul ţi'a ieşit. Pentru şeful tău nu cred că va fi bun. Poate mergi incognito, la semaine prochain, marţi. Candid camera nu merge dar poţi lega o prietenie cu una dintre doamne, între două îmbăieri, şi te rezolvi cu un sincron la ieşire ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Well, she's a Witch, she's gonna find a way out! ;)
    Go, Jane, go!
    Btw: au ajuns şi la tine rumori despre o descălecare a Aimeei?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu, dar daca ne citeste sper sa ne anunte din vreme, sa facem rezervari la mama

    RăspundețiȘtergere
  9. nu La mama, nu prea mi-a placut acolo, azi, scump, dom'le, scump...

    RăspundețiȘtergere