20.2.08

Republica girofarurilor




Nişte scurgeri de informaţii au anunţat'o pe Sorina Matei că ea şi încă vreo câţiva negri mici de pe plantaţiile diverşilor moguli au picat cu gând rău la drum de seară pe la paza şi protecţia maimuţoilor cocoţaţi în fotoliile politice. Măi pe româneşte zis, la SPP. Serviciul de Pază şi Protecţie.
Îi ştiţi, nu? Cei cu W în numărul de înmatriculare care privesc urât la nişte amărâţi de agenţi de circulaţie înşiraţi dimineaţa pe DN1 de la Snagov mai la vale de se pierde organu' şi nu mai descâlceşte nici naiba intersecţiile! Cei care aprind, aşa, tam-nesam, nişte stroboscoape albastre undeva între bara de protecţie şi faruri, să îţi miştă, bă, rabla din drumul meu, bă, că io's ăla care îl duce pe senatorul melcilor la Parlament, bă, fraiere!
Poate s'o găsi cineva să le spună mafioţilor ăstora că şi muritorul de rând merge la serviciu în fiecare dimineaţă - pentru un salariu al groazei peste care un partid care a uzurpat titulatura liberal inventează inimaginabile impozite. Şi că serviciul lui, al muritorului de rând, este cel puţin la fel de important ca şi serviciul lui Tăriceanu sau Băsescu sau Olteanu sau... Să se trezească şi ei mai devreme, dacă vor să ajungă din vreme la slujbă, că bucureşteanul, cât o fi el de Mitică, pierde de la două ore în sus pe zi şi asta înseamnă, dacă pui cap la cap, o bună bucată din şi aşa vai steaua ei de viaţă blocat în acelaşi oraş pentru care ei nu au fost în stare să gândească sistematic, constructiv şi coerent - decât când a fost vorba de ciupit comisioane.
Poate s'o găsi cineva să le spună agenţilor de circulaţie că treaba lor e să stea pe stradă - dar nu la o şuetă şi o cafea, ci în locuri în care unii cu maşini de calibru şi culoare asemănătoare cu cele ale maşinilor din dotarea SPP (+ un unchi care a împrumutat cu zeci de mii de RONi întreaga secţie de poliţie şi dacă nu o rezolvăm între noi îl sun pe el să te sune) scuipă din mers pe codul rutier şi pe toţi fraierii care cred în ~ sau, cel puţin, se tem de lege. Şi, last but not least, ălora micii, cu numere de MAI, în care se umflă pipota câteodată, când pe şosea nu-s dulăi ci numai căţei, că eu sunt legea, bă, să le spună cineva că dacă tot nu's în stare să apere legea, măcar să nu îşi bată de joc dea! Nu de alta dar - în contextul fuduliei anterior amintite - seamănă a autoerotism pidosnic.
Am zîs!





PS: Aş vrea, da's conştient că degeaba vreau, să mi se spună ce misiune spectaculoasă de siguranţă naţională contracronometru pe banul public strâns de pe urma impozitării muncii mele a determinat aceste două maşini - din care una este a Ministerului de Interne după număr iar cealaltă ar trebui să fie pe motiv de girofar - să procedeze as seen in the pictures above. Mulţumesc.
Am zîs!

2 comentarii: