28.1.08

"Spam" cu ieşeni pentru copaci

I. Acum ceva vreme, pe când Emil N punea de sămânţă pentru ceea ce avea să devină un mic exerciţiu civic - nu c'am fi schimbat lumea, nici măcar n'am salvat acei copaci - s'au găsit câţiva să dea cu e-pietre, ca şi cum înjuratul autorităţilor care fură cu legea în mână ar fi doar apanajul pensionarilor fără ocupaţie.

II. În patria noastră, ciuca bancurilor "cu polonezi" sau "cu belgieni" sunt moldovenii.

III. Parafrazând o puţoaică italiană care i'a spus colegei sale de clasă originară din România că "Ţara ta e acum curată pentru că toţi hoţii din România au venit în Italia", Moldova o fi, acum, mai curată şi mai înţeleaptă pentru că toţi cei care o stricau au (sârmă!) migrat spre Bucureşti. Este o remarcă rasistă, răutăcioasă, demascând un creier dominat de stereotipii. Astfel că nu o luaţi în serios, se află aici doar pentru a da carne acestui post.

În sfârşit, IV: am auzit, în această dimineaţă, la RFI ştirea asta. Şi n'am putut rezista să nu scriu despre ea - că s'a întâmplat, că e minunat că există şi astfel de oameni, că sunt moldoveni din Iaşi, că pentru copacii/parcurile din Bucureşti nu a ieşit în stradă decât tineretul PNL când a fost convocat la o acţiune politcă anti-PD(şi L), că merită diseminată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu