4.1.08

I had a dream

Spuneam ieri că am văzut un negru care-şi curăţa maşina de zapadă. Ei bine, treceam pe strada dintre Piaţa Domenii şi Mănăstirea Caşin. Mergeam chiar pe carosabil şi, când trecea o maşină mai mare, gen autobuz, săream în nămeţii de pe trotuar. Asta făceau toţi. La un moment dat, trec pe lângă un om cu o lopată. Omul îi spunea, ofticat, unei femei dintr-o curte:
"Cioara aia proastă a aruncat toată zăpada în stradă".

Mă uit în dreapta, mă uit în stânga, nici o cioară. Doar un porumbel într-un boschet. Mai merg vreo zece metri şi ajung în dreptul unui negru care-şi curăţa maşina. Maşina era un SUV şi omul cam terminase treaba, adică SUV-ul era în stadiul de dat cu măturica. Dar omul nu folosea măturica, ci lopata de fier, cu care făcea ultimele retuşuri pe parbriz sau pe portieră, în jurul mânerului. Viscolea cam nasol în locul ăla. Am ridicat capul şi l-am privit pe negru (ok, afro-român) drept în ochi. Mi-a zâmbit, cred. Avea figura împlinită a unui autentic gospodar sucevean.

L-am visat azi-noapte. Era împreună cu Vindeanu la o masă aşezată în dreptul singurei ferestre a unei bodegi infecte. Aveau ghirlande de flori la gât şi bocanci în picioare. Jucau table (negrul era cu albele, ca să poată muta), iar Vanghelie îi servea cu coniac Napoleon şi ţuică. Afară, în faţa ferestrei, viceprimarul Murgeanu şi Aura Urziceanu înfigeau un nas roşu în capul unui om de zăpadă.

Oare ce înseamnă?

4 comentarii: