7.9.07

Pista mamii voastre


Da' ce nu vă convine, măi, cetăţenilor?! N-aţi vrut voi piste de biciclete, voi, ăştia culţii şi progresiştii, care vă uitaţi prea mult la filme pe Discovery?! V-a făcut nea Videanu şi vouă piste, pe banii voştri, bă.
Şi dacă a venit vorba de bani, aflaţi că pista din faţa Ministerului Economiei şi Finanţelor e numai bună de parcare (n-aş face aşa de multă gură dacă n-ar fi destule locuri libere în parcarea din faţa Casei Poporului, peste drum adică).
Aşa s-o obişnui la mamele funcţionarilor ăstora acasă, să aibă mereu pista plină.
Hai sictir, bă!

4 comentarii:

  1. cu cheia pe bicicleta pe lângă mașini și exersat semnătura pe tabla lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. un prieten ungur isi facuse un fel de sablon si lipea pe (putinele) masini (care parcau pe pista de biciclete in budapesta) o chestie care zicea "asta e ultima oara cand parchez pe pista de biciclete". mi s-a parut dragut si poate mai eficient decat cheia (personal dezaprob procedeul cu zgariatul masinii, dar as lipi stickere de-astea).

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu mult succes au folosit slovenii la mijlocul anilor ´90 stickere tiparite pe ambele fetze, pe care le lipeau pe parbriz in fata soferului care parcase pe pista pt biciclete. Spre interiorul masinii era un text de genul "va rugam nu mai blocati pista pentru biciclete" iar spre exterior era o caricatura cu un purcelus la volan si un text de genul "Mie nu imi pasa de regulile de circulatie / de alti oameni". Stickerul putea fi indepartat fara sa lase urme cu apa fierbinte ( scria asta mic pe el), dar nu "pe uscat" sau cu apa rece sau prin razuire, asa ca soferii vinovati de regula trebuiau sa il suporte pana seara, sa se uita la el, iar trecatorii radeau de soferul in cauza. Efectul a fost mult mai bun decat variantele mai dure...
    O alta tactica, aplicata cu succes in Germania, a fost ca la intalnirea unei masini parcate pe pista de biciclete sa te dai jos si sa iti treci bicicleta peste ea, tinand-o de cadru, dar cu rotile ruland peste capote si parbriz / luneta, ca si cum ai fi mers pe biccileta. Ideal sa ramana urma de roata de bicicleta cat mai vizibila ( de ex. roata plina de praf sau cu ceva noroi), sa creada ala ca s-a trecut pe bune cu bicicleta peste masina lui. Unii poarta la ei o bucata de cauciuc cu un maner, ca o stampila supradimensionala, cu care "stampileaza" de mai multe ori, pe aceeasi linie, masinile intalnite ce parcheaza aiurea, lasand impresia la prima vedere ca s-a trecut cu bicicleta peste acea masina... Efectele din nou au fost foarte buna, si "faptasii" nu au putut fi acuzati de avarierea masinii sau de alt fapt ilegal.

    Radu Mititean
    Asociatia biciclistilor CCN
    office@ccn.ro

    RăspundețiȘtergere