21.5.07

Sunt un tigan imputit


Am fost cateva minute tigan imputit. I'am daruit presedintelui, in plicuri aduse de prietenii de la Agentia de Monitorizare a Presei si cei de la Rromani Criss, detergent, sapun si prosoape. Am avut la noi si apa dar nu a fost nevoie - pe cand Ion Iliescu era presedinte, prezenta lui aducea soarele. Traian Basescu ne'a dat o rafala de ploaie de vara. De unde deduc eu ca seful statului reconfirmat si cu suspendarea anulata se tine de una dintre promisiuni si ii ajuta pe fermieri. Imi cer scuze pentru ca am dat dovada de rea credinta!




Am fost, asadar, la Cotroceni. I'am lasat si o petitie. Stim, e cam tarziu, Valeriu Turcan si'a cerut scuze, in numele presedintelui meu, de la "pasarica" Antenei 1/3. Ne cerem si noi scuze ca am indraznit, totusi, sa ii aducem (cum am stiut noi) aminte presedintelui meu ca una dintre functiile sale este de reprezentare. Nu vreau sa fiu astfel reprezentat, domnule presedinte. Asta vreau sa stii de la mine si de la prietenii mei!



Ce nu pot sa inteleg, totusi, este cum de a lipsit de la miting tocmai "pasarica" de la Antena 1/3. Imi pare ca, de fapt, parte vatamata s'au simtit prietenii mei rromi, pentru care asemuirea neamului lor cu tagma noastra jurnalistica devine din ce in ce mai mult o jignire! S-ar putea sa aiba dreptate, in felul lor!




Am fost la Cotroceni. Presedintele meu nu ajunsese inca. Poate ca Nicolae Vacaroiu Intermiarul nu se da dus. Pe Traian Basescu, insa, il astepta baia de multime.




Update: Presedintele meu s-a dus la Realitatea sa se scuze/explice. Spune ca are circumstante atenuante: a fost jignit de trustul Intact. De aceea a reactionat ca atare. Apai, dragul meu presedinte, acum mai an te legasei de o alta "pasarica", de la Realitatea, cand cu inundatiile de la Rast (parca); ai trimis-o la patronul ei, sa-i povesteasca el cum a facut el avere cu banii nefericitilor de la FNI. Acum, cand te-a suparat trustul Intact, voinicule, te legasi de aia mica, in loc sa iti incorzi muschii face 2 face cu patronul ei? Acum inteleg de ce nu ti-ai cerut personal scuze, ci prin purtatorul de cuvant!


Update suplimentar: Treaba se impute, din pacate... "Stinkende Zigeunerin" face cariera! Presa germanofona informeaza, nu se joaca. Pe altele nu m-am uitat.
Tocmai acum, cand defileaza artistii bucuresteni la Viena. Cum ziceam: galeata plina cu lapte, rasturnata, la final de muls, de vaca!


Later edit (ca sa nu mai spun iarasi update): Doamna Alina Mungiu Pippidi se revolta, pe blogul Ioanei Avadani. Nu ma leg de niste virgule puse aiurea, caci - probabil - avem de-a face cu graba. Dar as vrea sa stiu ce pozitie a avut domnia sa in confruntarea Ion Cristoiu - Gabriela Adamesteanu. Nu de alta, dar nu e vorba numai de functii, in cazul Basescu - "pasarica"... Si as mai vrea sa stiu cum i-au picat doamnei analist politic toate epitetele de prost gust scrise la adresa ei sub semnatura anonima in Romania Mare de-a lungul vremii!

11 comentarii:

  1. bai, voi l-ati cautat la cotroceni si el e la Universitate, la Realitatea, sta la glume cu Tatulici si zice ca a reactionat urat fiindca a fost jignit de trustul Intact

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos gest,dar la fel de frumos ar fi daca ati face ceva ca metodele jurnalistilor in cautare de sezational.Nu cred ca e prima data cind oamenuii din breasla dvs sar calul.S-au asta nu s-a vazut in intimplarea de atunci?

    RăspundețiȘtergere
  3. ai perfecta dreptate, vali! de altfel, intr-un alt entry, cel cu copita vacii, am si subliniat asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca tot e asa de mult consens in "aplaude", hai ca vin eu cu xenofobia.

    Mai nene, tiganii de la Rromani Criss nu au nimic de-a face cu cel care, azi dimineata, mi-a tras un "Da'te ma in sloboz, din fata masinii!" in timp ce urca BMW-ul pe trotuar.

    La fel, nici cel care mi-a lasat o taietura de 5 cm (6 copci) in palma nu are nimic de'a face cu actiunea civica.

    Ma gandeam sa-i intreb pe cei care m-au alergat cu sabiile prin Pantelimon daca s-au simtit jignit de cuvintele lu' marinelu', dar ma indoiesc ca au timp sa-mi raspunda.

    Si tot asa.

    Inapoi la radacini: educatie, conditii de viata, sanse egale.

    Intrebarea mea este: sa intelg ca eu sunt de vina pentru aceasta stare de fapt? Atata timp cat am trait la intrarea in Ferentari, intre multe familii de tigani, a fost ok. Cand am devenit altceva dect ei, m-am transformat in victima.

    Intr-un mod ciudat, si sunt sigur ca nu sunt singurul, ma simt minoritar. Ma simt minoritar si amenintat.

    Frumos gest? Poate pentru presa. Si poate ca ar trebui sa veniti sa impartiti prosoape si sapun si pe stada Calusei (sambata seara de preferat). Sunt curios daca ajungeti pana la coltul celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Tiganca imputita" face subiectul unei discutii PRIVATE !!! Unde e dreptul la intimitate ?

    Din punctul meu de vedere putea sa o faca si "boarfa" - corectitudinea asta politica pe care o imbratisam extrem o sa ne transforme pe toti in roboti fara putere de discernamant... corectitudinea politica extrema este o arma cu doua taisuri, la fel ca si incorectitudinea politica.

    Deci nu mai avem voie nici in particular sa vorbim liber... si in particular trebuie sa gadim politically correct ? oh my god - nu era asa si pe vremea lui ceausescu ?

    Statistic tiganii sunt imputiti - - exista exceptii (cam 10%)...

    RăspundețiȘtergere
  6. te-am stimat intotdeauna, in schimb, azi, ai fost pur si simplu GENIAL

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu cred ca un xenofob are cum sa ne reprezinte tara. Basescu e unul dintre ei. O date votat crede ca are dreptul sa faca tarra de ras in lume. Oare el va fi atat de nerusinat ca sa incerce sa mai candideze si in contiuare. Ori vor fi compatriotii mei atat de ignoranti ca sa-l mai voteze? Cu Basescu vom ramane de rasul lumii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine sunt TIGANII !!

    Viceprimarul comunei Barbulesti a fost dat in urmarire internationala dupa ce a fost gasit vinovat de trafic de carne vie.

    Gheorghe Ion, in varsta de 52 de ani, membru al Partidei Romilor, este cautat de politistii din intreaga lume, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare franceze pentru proxenetism si trafic de persoane.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai dute in p** mea cumitingurile astea,ca voi din presa sunteti vai de m**** vostri imediat transformati o stire ca da bine in presa.JET

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca tot ai fost pe la Cotroceni sa duci niste sapun la Dom` Presedinte, poate reusesti sa te opresti 2 minute si la Podul Cotroceni, unde vei gasi o autentica tabara de tigani (pardon, rromi), imprejmuita de munti de gunoaie care ii ascund de ochiul vigilent al Politiei Romane, de privirea atenta a gospodarilor de la Primaria lui Vanghelie, pe persoana fizica, care este. Si poate vei reusi sa iti explici de ce, din cand in cand, unii oameni rabufnesc si le atribuie tot felul de apelative...

    Poate ca nu am dreptate, poate ca ma bantuie un inceput de rasism, dar Bucurestiul ar arata mai european si mult mai curat fara hoardele care il populeaza. Vorbesc aici de cei multi si fara rost, fara elementare norme de civilizatie si bun simt.

    As vrea sa vad si eu un Rromani Criss member care se duce frumusel la Podul Cotroceni si le explica celor 20-30 nomazi cum ca nu e tocmai potrivit sa-si etaleze mizeria, nuditatea si gunoaiele in buricul Capitalei, nu de alta, da` poate ca e mai nimerit sa isi vada aceasta organizatie barnele din ochi si apoi sa vocifereze cum ca lumea e rea cu bietii tigani.

    Nu ii obliga nimeni sa locuiasca in Bucuresti, in casele nationalizate din Lipscani sau de oriunde altundeva, nu ii obliga nimeni sa cerseasca ori sa fure, sa faca zeci de puradei pe care se plang ca nu au cu ce sa ii hraneasca si ca de aia fura si ei un pic...

    Si in fond si la urma urmei, nici pe noi nu ne poate obliga nimeni sa ii suportam!

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate ca nu este corect sa numim "tiganca imputita" o rroama care isi lasa dejectiile pur biologice dea-npicioarelea, in mijlocul spatiului verde, in plina zi si in plin vazul lumii, la mai putin de un metru de patura mizera pe care se ciondanesc puradeii ei de cativa anisori...Poate ca nu e tocmai nimerit, asa ca va rog pe dvs sa imi spuneti cam cum ar trebui etichetata aceasta fiinta...

    RăspundețiȘtergere