10.4.07

Oamenii Bucureştilor. Azi: ăştia ne apără

(a se citi ca later edit la entry-ul anterior)
Am citit pe Hotnews: Eugen Meran se numeşte apevistul din entry-ul antrerior, colonel, prim-adjunct la Jandarmeria Bucureşti.
Legea siguranţei publice
Articol unic.
Nu apelaţi la poliţişti, agenţi de circulaţie sau jandarmi aflaţi în misiune. Rolul lor este să ţină de şase şmenarilor, violatorilor, găinarilor de orice fel. Dacă vă treziţi cu un pumn în faţă sub ochii unui angajat MAI în uniformă, adresaţi-vă biroului de relaţii cu publicul şi depuneţi o cerere la registratură. Nu deranjaţi organul aflat în misiune. Dacă vi se sparge casa, prindeţi hoţul şi aduceţi-l la poliţie. Nu cereţi unui organ să aresteze un infractor surprins în flagrant delict. Nu intră în fişa postului. Nu vă apropiaţi de tâlharii protejaţi, în exerciţiul comiterii infracţiunii, de jandarmi. Această acţiune poate fi considerată agresare. Orice atac se va solda cu sancţionarea contravenţională a victimei. Dacă nu vă conformaţi, deveniţi pasibili de dosar penal.
Din principiu şi prin natura meseriei, purtătorii uniformelor Ministerului de Interne NU AU TIMP pentru a proteja civilii.
PS: Domnu' Blaga, ce te tot lăuda Comisia Europeană? Reforma la nivel macro a sistemului administraţiei şi internelor? Pe omul de rând nu ai fost în stare să-l faci să se simtă confortabil nici pe stradă şi nici măcar acasă. Siguranţă şi încredere, ai?

Un comentariu:

  1. pai tot bleaha??? e adevarat ca nu deschid tv... dar mi-au fugit ochii pe-o taraba cu ziare si parca ultima oara il chema altfel pe-ala vinovatu'

    RăspundețiȘtergere