13.4.07

De 3 x mai repede!


Marinari neinfricati au debarcat pe tarmul unei insule. Femei si barbati apartinand unor popoare diferite intemeiaza primele asezari. Sunt descoperite resurse, se construiesc drumuri, iar asezarile se dezvolta devenind orase.

Pana aici am citat dintr-un comunicat de presa. Sa continuam povestea, falsificand putin istoria dar ramanand in tonul aceluiasi comunicat.

Intr-o buna zi, unul dintre ei da foc unor ierburi si, fratele meu alb caucazian, ce s-o mai lungim, apare iarba dracului, apare tutunul. De aici pana la tigarea pe care o cunoastem cu totii, pasul nici macar nu mai e atat de mare.
Si vine mileniul III dupa Christos si toata gama de oportunisti si profitori si hoti si lingai si pupincuristi si meschini si, pe langa ei, aciuita guraliv, lumea nefumatorilor care nu numai ca - bravo lor! - au reusit sa ne impuna sa nu ii mai poluam si dar nu se vor lasa pana nu vom simti discriminarea pe pielea noastra.

Si producatorii de tigari, ma tem, tot nefumatori sunt.
Am cumparat noul Liggett & Myers. L&M. LM.

Design mai vioi, de ce sa mint? Inlauntrul pachetului, un cartonas cu o diva compusa dintr-un amestec de Courtney Cox si Nelly Furtado (poate microfonul care trimite cu gandul la muzica sa fie de vina, desi acel microfon si atitudinea tipei imi inspira mai degraba un slow cantat intr-o taverna din apropierea unei baze militare americane a anilor 40 - fum, scotch on the rocks, soda, tigari lungi si buze tuguiate, ma rog, tot arsenalul serilor celebrilor marines).

Ce este nou? Totul!, ma asigura cartonasul promotional care, pe onoarea mea, miroase superb, cam cum miroseau acele halde de tutun lasat la "maturizat" in depozitele din Trier ale unui alt mare producator de tigari de la care am plecat cu niste mostre si o camiluta jucarie. Probabil ca l-au parfumat cu parfum de tutun inainte de a-l ambala.

Tutunul dauneaza grav sanatatii (directiva aia), un numar de telefon pentru mai multe informatii, Noua armonie a gustului, ma rog, tot ce e scris in fraze scurte, izolat plasate, usor de citit la prima vista pe o reclama. Detalii suplimentare, pentru cei ce aprofundeaza mesajele promoitionale (cum ar fi identificarea eforturilor disperate pentru a scrie pe ambalajele de detergenti acelasi lucru in sarba, croata si bosniaca fara sa folosesti aceleasi cuvinte - o ocupatie interesanta cand te apuca treaba mare in toaleta altora): Am creat pentru tine echilibrul perfect intre triplul filtru si triplul mix de tutun. Nu te astepta insa la ceva obisnuit ci mai degraba la senzatii complet noi.

Senzatii noi? Da, am senzatia ca Sprancenatu' are dreptate: au scurtat, practic, tigarea propriu zisa, pentru a nu umbla la pret! La fel cum in Germania au lasat pretul neatins dar au redus continutul pachetelor - de la 20 de tigari la 19, apoi la 17 si cine stie unde vor mai ajunge! Si, desigur, intr-un tarziu au si scumpit pachetul subtiat!

I supose you understand: this means WAR! Suntem in stare de asediu. Suntem incoltiti, cam ca moldovenii lui Negruzzi de lesii lui Sobieski!

Fac upload pozei, dau titlu, click pe publish dupa care ies pe balcon sa fumez de trei ori mai multe senzatii complet noi! De trei ori mai repede!

3 comentarii: