26.3.07

Modelul IKEA în poliţie

Mă uit la el în fiecare dimineaţă. Stă în micuţa intersecţie din preajma fostului Consiliu de Stat al Planificării (bună dimineaţa, domnu' Văcăroiu, s-o fi ridicat mira?), alături de BMWul inscripţionat POLIŢIE. E tânăr şi, probabil, frustrat. Călăreşte una dintre cele mai bengoase motociclete din Bucureşti dar nu poate rupe inimi. Ce-o fi în sufletul lui, seara când coboară de pe motor şi o lasă parcată pentru a porni spre viaţa civilă sau spre întâlnirea cu fecioara visurilor sale într-un amărât de RATB...
Poate că dacă n-ar fi la Bucureşti ci în Mogoşoaia ar fi mai simplu. Drept e că nu s-ar plimba pe două roţi BMW ci într-un SUV 4x4. La ce i-o fi fiind de folos poliţiei comunitare din comuna de câmpie ditai stolul de patru Tuareg-uri?
Mda... Poliţia din Stokholm a împrăştiat fluturaşi prin suburbiile capitalei suedeze: "Vă rugăm să vă prezentaţi, la 15 martie 2007, la www.polisen.se. Nu, nu aţi săvârşit nimic dar sperăm să vă depuneţi candidatura pentru o carieră în poliţie. Pentru noi, experienţa dumneavoastră de locuitor al suburbiei este inestimabilă. Cu dragoste şi căldură...". Cică au avut câştig de cauză tinerii cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, provenind din familii imigrate.
Oare îi învaţă şi pe ei să se plimbe în relanti şi cu girofarul pornit prin cartierele cu probleme, ca să-i avertizeze din timp pe spărgători?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu