17.9.08

Patru oameni

Coolio, Trică, Tony, Dubarbier... şi ar mai fi.
Dar nu ei sunt cei trei la care mă gândeam când am pus titlul.
Despre unul s'a vorbit destul în ultimele zile. Este Ioan Andone iar meritul lui este incontestabil.
Ceilalţi trei sunt Adrian Coca, antrenorul care a luat echipa de la zero, Aurel Şunda, omul care a adus echipa Clujului în prima divizie şi Dorinel Munteanu, cea care i'a oferit personalitate, a învăţat'o să creadă în ea, să se comporte ca o campioană.
Sigur că din lotul lui Şunda nu a mai rămas nimeni în lista pe care CFR a prezentat'o la UEFA, acum câteva săptămâni. Nu ştiu dacă din echipa lui Dorinel a mai rămas cineva. Poate Panin. Dar CFR Cluj care a câştigat ieri pe Olimpico din Roma , care, probabil, nu ar fi pierdut nici pe Bernabeu sau Anfield Road şi, cu siguranţă, n'ar fi încasat trei de la Lituania, nu a căzut din cer. Arpad Pazkani nu ar fi continuat investiţia dacă nu i s'ar fi răspuns cu rezultate, treaptă cu treaptă.
Am un singur martor - Tataie - al simpatiei crescânde pe care o port acestei echipe a Clujului. Probabil că de la Dorinel Munteanu mi se trage. Sunt sigur că aseară, însă, cam toţi microbiştii români, inclusiv Gigi Becali, oricât de "neah" se dă, au fost, puţin, "Mişu de la'mpins vagoane!". CFR poate fi o locomotivă pentru prezenţa românească în cupele europene. Rămâne de văzut dacă le va împinge de la spate sau le va trage după...
Nu ştiu de ce, dacă ar fi să compar meciul de aseară, îmi vine în minte prima repriză a meciului cu Ţara Galilor şi o altă partidă, şi mai veche, acel meci câştigat cu Cehoslovacia, la Bratislava, în noiembrie 1983.
Şi aş mai îndrăzni să spun că CFR este un fel de Celtic Glasgow al României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu