23.10.08

Deci, da.

Sotul meu mi-a aratat asta:

Să înţelegem împreună uninominalul

Era o vreme când "a greeting card is waiting for you" însemna chiar că o felicitare te aşteaptă pe undeva, prin satul virtual. Asta se întâmpla demult, când ITştii nu erau încă atât de numeroşi ca'n ziua de azi iar astfel de mailuri sigur nu nimereau automat în folderul de spamuri. Aşa că i'am dat un fără resentiment delete şi mi'am adus aminte de băiatul care, mai ieri, s'a apucat să repare o chestie funcţională. A resetat serverul, a lucrat la nişte setări şi a vrut să plece. Well, not so fast, young man, avem o problemă: nu merge nici pe cablu, nu merge nici wireless. Hm... vine, îşi învârte aroganţa de computer literate pe lângă tastatură, dă din umeri şi'mi spune, cu nonşalanţă, că tre'să duc şandramaua la service. Ceea ce m'a ajutat atunci a fost absenţa, din dotare, a unui grip aferent aparatului de fotografiat. Dacă îl aveam, cu siguranţă îi dădeam în cap ("influenţele sârbeşti îţi sunt mai puternice decât cele germane", îmi bombăne Fane). Din fericire, m'am gândit la grip, deşi aveam la îndemână scaune. E clar, uzul raţiunii nu mi l'am pierdut de tot.
Am luat şandramaua şi am ieşit cu ea în parcul de alături. Să vezi şi să nu crezi: netul, wifi, mergea.
Am revenit, m'am legat de maţul unui alt computer, în alt birou. Mergea!
Am pus mâna pe telefon şi l'am chemat pe maladioj celavek, să facă el, frumos, cale întoarsă şi să repare ce a lăsat neastupat.
A revenit, după vreun ceas. Cum era de aşteptat, vina era a lui. Sau a sistemului care l'a învăţat că problemele lui sunt mai importante pentru că sunt ale lui!

PS: Titlul? Păi, cum să vă spun, mă uitam şi eu după tipologii. Metodologia e treaba altora - care, oricum, nu o înţeleg mult mai bine decât mine dar ştiu mult mai bine decât mine să nu se facă înţeleşi...