27.1.09

B'est fără Pop

Iggy nu mai vine. Dispariţia lui Ron Asheton a determinat echipa Pop & co. să renunţe la turneul european din 2009.

Atenţie la radarul chior: B 19 AHZ.


Loganul din figura de mai sus îşi face veacul pe şoselele ce leagă Bucureştii de Târgovişte şi are la bord un radar. Nu are nici un însemn prin care poate fi identificat ca fiind maşina poliţiei. Azi dimineaţă era pe DN1A şi urmărea maşinile care veneau din spatele lui, în condiţiile în care vizibilitatea era de sub 50 de metri şi o viteză mai mare de 50 km/h ar fi fost curată tentativă de sinucidere.
Un astfel de sinucigaş s'a opintit, la un moment dat, într'o triplă depăşire pe nevăzute. Surpriză: din sens invers venea o maşină albă şi fără nici o lumină aprinsă. Sinucigaşul s'a răzgândit în ultimul moment şi a tras dreapta de volan, obligând prima maşină din spatele Loganului galben din figura de mai sus să iasă pe arătură. Loganul galben, în care se aflau două gunoaie sociale îmbrăcate (mai mult sau mai puţin legal) în uniformă de agenţi rutieri, şi'a văzut de drum, ca şi cum nimic nu s'ar fi întâmplat.
Şoferul scos de pe carosabil şi cei din maşinile ce l'au urmat, martori ai incidentului, auoprit Loganul galben, au cerut socoteală celor două personaje îmbrăcate în uniformă de poliţişti şi au primit două răspunsuri stupefiante:

1. "Nu am văzut incidentul".
2. "Radarul nu funcţionează pe timp de ceaţă, îl avem pornit doar aşa".


În această dimineaţă l'am auzit, la Realitatea FM, pe liderul sindicatului Pro Lex vorbind ironic despre reducerea raţiei de combustibil alocată maşinilor poliţiei (de la 10 litri la suta de kilometri la şase litri). Spiritualul miliţian sindicalist îi ruga pe infractori să opereze cu măsură, să poată şi organu' să'şi facă treaba...
Mai ieşiţi şi pe traseu, lichelelor, că vă plătim să aveţi grijă de noi, nu să staţi doi în tot oraşul, cât mai departe de mijlocul intersecţiilor, pe trotuar că nu'i atât de adânc - şi pitiţi după stâlpi. Dacă v'aţi mişca puţin caşcheta prin oraş aţi putea da amenzi cât de un buget săptămânal. Şi vă rog să nu mai vărsaţi zaţ de cafea pe plângerile contribuabililor!

Justificaţi'vă pâinea!