6.3.08

Zig-zag. Ontopics. Adunate

Aşadar: se iau 400 de milioane RON de la Sănătate, de la Educaţie vreo trei sute şi vreo două sute de la Lucrările Publice. Bani din care funcţionărimea n'o să mai capete anul acesta aer condiţionat, maşinuţe de serviciu, scaune directoriale cu rotile*, pixuri, brelocuri şi hărtie de budă. Aşa m'a asigurat ministrul meu de Finanţe, Varujan Vosganian. Bre, Varujene, hai, frate, nu te întorci matale la poezie? Pe bune... Poate mai pui şi de'o seară în Club A, cu prietenul Stelian Tănase de la 3x3. Şi se cumpără 4x4. Pentru domnii şi doamnele senator şi deputat, să ajungă ei în campaniile astea care este, la toate Cucile Măcăilor pe capul lor de bazbuzuci.
Sta'v'ar urgenţele de sănătate pe liste de aşteptare şi aprobări de molecule cum stau nefericiţii de ani de zile până vă primiţi voi comisoanele dar când e să vă bată doamna aia neagră şi cu coasă în poartă vă deplasaţi la Viena cu avioanele armatei şi mergeţi să cerşiţi pe la porţi de importatori după medicamente pe care, în mod normal, ar trebui să le primească tot românul - muritor de rând, şi nu e doar o metaforă - prin programe naţionale.

Şi nici bureţi şi nici cretă n'or să mai existe, anul ăsta şcolar. Şi o să zugrăvească tac't'u, bă, buda că şcoala n'are de unde. Da' ce'ţi mai şi treb'e şcoală mai mult decât să ştii să numeri banii fără număr, fără număr? P'ormă, când o să vrea muşchiul tău să cumpere un permis de conducere, o să te dai jos din maşina ta nemţească, ja?, neagră ca la SPP, cu numărul de înmatriculare B-69-TAJ, o să îţi aranjezi costumul ăla Armoni şi o să arunci pachetul gol de ţigări fix pe jos, pe trotuar, în faţa restaurantului Glorya, lângă magazinul Balena Fish Market, de peşte, desigur, de pe Orzari.

Gata, deficitu' bugetar o să strălucească, la Bruxelles - şi toată lumea de la Comisia Europeană o să fie mulţumită! Bleah, cui o să'i mai pese de clauza de salvardare pe justiţie? Dacă banii ies tanda pe manda, noi să fim sănătoşi! Generaţii de sacrificiu au fost, generaţii de sacrificu sunt încă - şi'or fi cât neamul românesc...

Şi încă una: Videanu and big&smart guys joacă tare în megaserialul distrugeţi Bucureştii! A adus la serviciu, împotriva Justiţiei române (care, aşa de şontâcă, săraca, şi violată cum e ea de toată lumea, a avut o răbufnire de orgoliu şi a întrerupt construcţia mosntruozităţii numite Millenium Building din Cathedral Plaza), un megalobbist apropiat fostei Administraţii democrate şi cu discurs de avocat al B'nai B'rith sau Anti-Defamation-League; şi l'a pus să dea cu biciul dinspre ceea ce blogerul Ciutacu numeşte oficina Cotrocenilor. Nu ştiu dacă acel interviu a fost inserat într'un spaţiu vândut de Ringier ca publicitate sau nu dar, dragă Ioana Lupea, pe colegl tău nu îl cunosc decât de la teveu, însă pe tine, personal, rateul deontologic dat - poate de teama de a nu fi cumva catalogată ca negaţionistă - te descalifică; cel puţin jurnalistic.

*: